ДОУ- 55

Дробилка за отпадък универсaлна

Машина за дробене на отпадък от барабанен тип, предназначена за дробене на парчета дървесина, целулоза, отпадъци от мебелно производство, ПДЧ и т.н. Професионално решение за цех за производство на пелети с капацитет над 1 тона /ч. Дробилката произвежда качествен калиброван чипс с капацитет до 2 тона на час готов чипс с размер 5 – 10 мм и до 5 тона на час готов чипс с размер 30-50 мм.

Размерът на чипса се определя от сито и скоростта на подаване на материала към ножовете. Минималното разстояние от ролките до ножовете, позволява да дроби дървени изрезки с дължина от 20 см. По желание на клиента скоростта на подаване и размерът на ситото може да е зададен при изработка на машината. Четирите работни ножа позволяват на машината да дроби всякакъв вид дървесина (обла, плоска, и др.) с диаметър до 20 см и широчина до 40 см. Това позволява на всеки клиент да постигне максимален ефект от дробенето и да получи най-подходящ за него размер на чипса.

Дробилката е снабдена още с

1. Шок система

Предназначена за предпазване от претоварване на ел.двигателя. При претоварване, системата спира да подава суров материал за дробене към ножовете. След изчистване на надробения материал от ситото, подаването се възстановява.

2. Регулиране на големината на чипса и производителността на дробене

В случайте, когато клиентът има нужда от чипс с различна големина, се инсталира инвертор за подаване на материaла.

При промяна на скоростта на подаване на суров материал към ножовете, се променя големината на чипса и производителността на дробене. При инсталирането на тази система, клиентът има възможност сам да избира големината на чипса и производителността на дробене. Може да получава по-малък дебит с по-ситен чипс и може да получава максимален дебит с по-едър чипс.

ДОУ- 55

Технически Характеристики

Прозводителност м³/час
Големина чипса 30-50 мм18
Големина чипса 5 – 10 мм6,5
Големина чипса 2 – 3 мм2,5
Размер на барабана, мм
Дължина 400
Диаметър600
Скорост на подаване м/с0,18 – 0,6
Обороти на въртене на барабана, мин-11000
Брой на ножове4
Мощност на ел.двигателя, кВт55
Размер на приемен отвор, мм230 х 350
Габаритни размери, мм
Дължина 6150
Широчина2100
Височина1350
Максимален размер на отпадък, мм
Диаметър160 ( 200 )
Широчина400
Дължина600
Маса, кг3600