ДОУ – 37

Дробилка за отпадък универсална

Машина за дробене на отпадък от барабанен тип, предназначена за дробене на парчета дървесина, целулоза, отпадъци от мебелно производство, ПДЧ и т.н. Професионално решение за неголям цех на производство на пелети.

Дробилката произвежда качествен калиброван чипс с капацитет до 1 тон на час готов чипс с размер 5 – 10 мм. Размерът на чипса се определя от ситото и скоростта на подаване на материала към ножовете. Минималното разстояние от ролките до ножовете, позволява да дроби дървени изрезки с дължина от 20 см. По желание на клиента скоростта на подаване и размерът на ситото може да е зададен при изработка на машината. Това позволява на всеки клиент да постигне максимален ефект от дробенето на материала и да получи най-подходящият за него размер на чипса. Осем работни ножа позволяват на машината да дроби всякакъв вид дървесина (обла, плоска, и др.) с диаметър до 12 см и широчина до 30 см.

  • 1 - изходен отвор

  • 2 - ротор

  • 3 - горен механизъм за подаване

  • 4 - корпус

  • 5 - транспортер

  • 6 - долен механизъм за подаване

  • 7 - сито

ДОУ – 37

Технически Характеристики

Прозводителност м³/час
Големина на чипса 15 – 35 мм10
Големина на чипса 5 – 10 мм5
Големина на чипса 2 – 3 мм1,6
Диаметър на ротора, мм425
Обороти на въртене на ротора, мин-1 550 – 1470
Брой ножове8
Мощност на двигателя, кВтОт 37
Скорост на подаване , м/с0,25 – 0,75
Механизъм на подаванеВалов механизъм
Габаритни размери, мм
Дължина2500
Широчина1050
Височина1600
Максимален размер на отпадък, мм
Диаметър120
Широчина300
Дължина3000
Маса, кг1500

ДОУ – 37

Опции

Дробилката е снабдена още с:

  • Шок система.

Предназначена за предпазване от претоварване на ел.двигателя. При претоварване, системата спира да подава суров материал за дробене към ножовете . След изчистване на надробения материал от ситото, подаването се възстановява.

  • Регулиране на големината на чипса и производителността на дробене.В случайте , когато клиентът има нужда от чипс с различна големина, се инсталира инвертор за подаване на материла. При промяна на скоростта на подаване на суров материал към ножовете, се променя големината на чипса и производителността на дробене. При инсталирането на тази система, клиентът има възможност сам да избира големината на чипса и производителността на дробене. Може да получава по-малък дебит с по-ситен чипс и може да получава максимален дебит с по-едър чипс.