ДОУ – 110

Дробилка за отпадък универсална

Машина за дробене на отпадък от барабанен тип, предназначена за дробене на парчета дървесина, целулоза, отпадъци от мебелно производство, ПДЧ и т.н. Професионално решение за цех за производство на пелети с капацитет до 5 тона /ч.

Дробилката произвежда качествен калиброван чипс с капацитет 5 тона на час готов чипс с размер 5 – 10 мм и до 10 тона на час готов чипс с размер 30-50 мм. Размерът на чипса се определя от сито и скоростта на подаване на материала към ножовете. Минималното разстояние от ролките до ножовете, позволява да дроби дървени изрезки с дължина от 20 см. По желание на клиента скоростта на подаване и размерът на ситото може да е зададен при изработка на машината. Шест работни ножа позволява на машината да дроби всякакъв вид дървесина (обла, плоска, и др.) с диаметър до 30 см, широчина до 60 см и дължина до 6 метра. Това позволява на всеки клиент да постигне максимален ефект от дробенето и да получи най-подходящ за него размер на чипса.

Дробилката е снабдена още с

1. Шок система

Предназначена за предпазване от претоварване на ел.двигателя. При претоварване, системата спира да подава суров материал за дробене към ножовете. След изчистване на надробения материал от ситото, подаването се възстановява.

2. Регулиране на големината на чипса и производителността на дробене

В случайте, когато клиентът има нужда от чипс с различна големина, се инсталира инвертор за подаване на материaла.

При промяна на скоростта на подаване на суров материал към ножовете, се променя големината на чипса и производителността на дробене. При инсталирането на тази система, клиентът има възможност сам да избира големината на чипса и производителността на дробене. Може да получава по-малък дебит с по-ситен чипс и може да получава максимален дебит с по-едър чипс.

ДОУ – 110

Технически Характеристики

Прозводителност м³/час
Големина чипса 30-50 мм50
Големина чипса 5 – 10 мм17
Размер на барабана, мм
Широчина600
Диаметър800
Скорост на подаване м/с0,2 – 0,55
Обороти на въртене на барабана в мин1 000
Брой на ножове6
Мощност на ел.двигателя, кВт110
Размер на приемен отвор, мм300 х 600
Габаритни размери, мм
Дължина7 500
Широчина2 200
Височина
1 500
Максимален размер на отпадък, мм
Диаметър300
Широчина600
Дължина6 000
Маса, кг5 700